ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκάνικα με αφρώδες κρασί και μέλι
Λουκάνικα με αφρώδες κρασί και μέλι για ένα γρήγορο τσίκνισμα με μια δόση gourmet.

Συστατικά

  • 500gr. Λουκάνικο κλασσικό ή πικάντικο, κομμένο σε χοντρές ροδέλες
  • 250ml αφρώδης οίνος
  • ½ κουταλιά του γλυκού μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι (μόνο για το κλασσικό)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος

Βήμα1

Σε ένα κατσαρολάκι με καπάκι ακουμπάμε τα κομμάτια του λουκάνικου και ρίχνουμε τον αφρώδη οίνο. Το βάζουμε να πάρει βράση και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το αλκοόλ.

Βήμα2

Κατεβάζουμε από το μάτι και ραντίζουμε με το μέλι. Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και ρίχνουμε λίγο λάδι και όσο μαϊντανό μας αρέσει για να σερβίρουμε.

Λουκάνικα με αφρώδες κρασί και μέλι
Λουκάνικα με λάχανο

Υλικά συνταγής

για το ψητό λάχανο

  • 500γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • λίγο κύμινο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι
- See more at: file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%20%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/%CE%9B%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1%20%CE%BC%CE%B5%20%CF%88%CE%B7%CF%84%CF%8C%20%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%BF%20-%20Loykanika%20me%20psito%20lahano.htm#sthash.olqLYyOt.dpuf

Συστατικά

  • 1 κιλό λουκάνικο Κοτόπουλο
  • 500γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • λίγο κύμινο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγα τοματίνια για το σερβίρισμα

Μέθοδος

  • Κόβουμε το λάχανο και το ξεπλένουμε καλά. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε το λάχανο.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κρασί. Σοτάρουμε μέχρι να πάει ελαιόλαδο παντού και να μαραθεί το λάχανο. Μόλις μαραθεί και πάρει βράση σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε και μισό φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά.
  • Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου τα λουκάνικα από κοτόπουλο ή τα τηγανίζουμε και σερβίρουμε με το λάχανο.

 

Λουκάνικα με λάχανο
Λουκάνικα με κόκκινη σάλτσα
Μια πολύ όμορφη πρόταση για ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο, με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και δεν κοστίζουν. Μπορεί να σερβιρισθεί μόνο του ή με ρύζι, μακαρόνια, πατάτες, πουρέ κλπ.

Συστατικά

  • 500gr. Λουκάνικο Σουτζούκι ή Κοτόπουλου
  • 600gr. ώριμες ντομάτες κομμένες σε μούλτι
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζ. νερό ή ζωμός λαχανικών
  • ¼ φλιτζ. βότκα (ή ούζο)
  • 2 κ.σ. μαϊντανός
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος

  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε σε τηγάνι τα λουκάνικα Σουτζούκι μαζί με το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να ψηθούν όπως τα προτιμάμε (πολύ ψημένα ή κανονικά). Τα βγάζουμε σε πιάτο.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με τη βότκα (ή με κρασί για το κοτόπουλο). Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι (κόκκινο και μαύρο) και το νερό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε τα λουκάνικα και τον μαίντανό.
  • Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε.

 

Λουκάνικα με κόκκινη σάλτσα
Αναξαγόρα 9 - Αγία Μονή 421 00 Τρίκαλα - Τηλ:+30 2431 028042 Fax:+30 2431 023477
E-mail: zafeiriadis@zafeiriadis.gr
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ
Web design & Seo by Marinet Ltd